Φυσικά Πετρώματα Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, άμεση ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις, πετρεσ εξωτερικου χωρου δαπεδου Διασκέδαση – Ψυχαγωγία και Αθλητισμός

– Διεθνή – Καταγγέλλουν επικίνδυνες συνθήκες εργασίας Φυσικά Πετρώματα Η Διεθνής Αμνηστία δημοσίευσε χθες μία έκθεση στην οποία καταγγέλλει τις συνθήκες υπό τις οποίες εργάζονται οι μετανάστες οικοδόμοι στο Κατάρ, καθώς η χώρα ετοιμάζει τις υποδομές της ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδοσφαίρου της FIFA το 2022.

Οι εργαζόμενοι στη χώρα του κόλπου, η οποία διαθέ ΤΕΙ με γάλα κοιτάσματα πετρελαίου και αερίου, πετρα χτισιματος αντιμετωπίζουν πολλές δυσχέρειες, περιλαμβανομένων «της μη καταβολής των μισθών τους, εκκλησακια προκατ των σκληρών και επικίνδυνων συνθηκών εργασίας, διακοσμηση εξωτερικων τοιχων και ενός επιπέδου διαβίωσης που προκαλεί σοκ», ανέφερε η οργάνωση αυτή προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, πετρα δαπεδου αυλησ η οποία εδρεύει στη Βρετανία. «Τα ευρήματά μας καταδεικνύουν ένα τρομακτικό επίπεδο εκμετάλλευσης στον τομέα των κατασκευών στο Κατάρ», επισήμανε ο γενικός γραμματέας της Διεθνούς Αμνηστίας Σαλίλ Σέτι.

Η FIFA έχει καθήκον να στείλει δημόσια ένα ισχυρό μήνυμα ότι δεν θα ανεχθεί παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε κατασκευαστικά έργα που σχετίζονται με το Παγκόσμιο Κύπελλο», πατηματα κηπου σκρουτζ πρόσθεσε ο Σέτι.

Ο ίδιος επισήμανε ότι η εκμετάλλευση των εργαζομένων έχει φθάσει σε τέτοιο βαθμό που σε ορισμένες περιπτώσεις η κατάστασή τους θα μπορούσε να συγκριθεί με την υποβολή τους σε «καταναγκαστικά έργα».

«Είναι απλά ασυγχώρητο το ότι μετανάστες εργαζόμενοι να τυγχάνουν ανελέητης εκμετάλλευσης και να στερούνται τους μισθούς τους σε μια από τις πιο πλούσιες χώρες του κόσμου», πατηματα κηπου σκρουτζ πρόσθεσε ο Σέτι.

Ξένοι υπήκοοι αποτελούσαν περίπου το 94% της εργατικής δύναμης στο Κατάρ το 2011, εξωτερικη επενδυση σπιτιου με πετρα σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία. Η ανάθεση της διοργάνωσης στο Κατάρ είχε επίσης επικριθεί λόγω των ιδιαίτερα υψηλών θερμοκρασιών στις χώρες του κόλπου το καλοκαίρι — συνήθως ξεπερνούν τους 40° Κελσίου.

Μια διεθνής συνδικαλιστική αντιπροσωπεία είχε καλέσει τον Οκτώβριο το εμιράτο να βελτιώσει άμεσα τις συνθήκες ζωής των μεταναστών εργαζομένων, ιδίως στον τομέα των κατασκευών, μοντερνα πλακακια εξωτερικου χωρου στον οποίο καταγράφονται εκατοντάδες θάνατοι μεταναστών εργαζόμενων τα τελευταία χρόνια στη χώρα αυτή. Ο ΟΗΕ είχε επίσης καλέσει πρόσφατα το εμιράτο να λάβει μέτρα για την βελτίωση των συνθηκών ζωής και εργασίας των μεταναστών εργατών, πρεκια πετρινα τιμες αν και είχε αναγνωρίσει πως οι αρχές λαμβάνουν μέτρα γι αυτό.

Στα τέλη Σεπ Τεμβρίου, Πλάκες σφυριού η βρετανική Εφημερίδα The Guardian είχε δημοσιεύσει μια έρευνα η οποία κατέγραφε 44 θανάτους εργαζομένων μόνο σε ένα κατασκευαστικό έργο στο Κατάρ, κάτι που οι αρχές διέψευσαν.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φυσικά Πετρώματα Εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ επιτέθηκαν στον Πρ.Παυλόπουλο

Μπουκάλια με νερό εκσφενδόνισαν διαδηλωτές εναντίον του πρώην υπουργού Εσωτερικών – Ο κ. Παυλόπουλος βρισκόταν στη συμβολή της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας με την οδό Μέρλιν

Στόχος των εργαζομένων στην μεταλλευτική βιομηχανία ΛΑΡΚΟ έγινε ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος.

Οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ διαδήλωναν έξω από τη Βουλή και όταν εντόπισαν τον κ. Παυλόπουλο επιτέθηκαν εναντίον του καθυβρίζοντας τον με σκαιούς χαρακτηρισμούς. Ορισμένοι μάλιστα εκσφενδόνισαν εναντίον του μπουκάλια με νερό.

<iframe src="http://c DNApi.kaltura.com/p/787781/sp/78778100/embedIframeJs/uiconf_id/12749501/partner_id/787781?iframeembed=true&playerId=kaltura_player_1378813378&entry_id=0_125xf6ga&flashvars[akamaiHD.loadingPolicy]=preInitialize&flashvars[akamaiHD.asyncInit]=true&flashvars[streamerType]=hdnetwork” allowfullscreen=”” webkitallowfullscreen=”” mozallowfullscreen=”” style=”width: 640px; height: 480px;” itemprop=”video” itemscope=”” itemtype=”http://schema.org/VideoObject” frameborder=”0″ height=”480″ width=”640″>

&amp;amp;amp;amp;lt;span itemprop=”name” content=”Εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ επιτέθηκαν στον Πρ.Παυλόπουλο”&amp;amp;amp;amp;gt;&amp;amp;amp;amp;lt;/span&amp;amp;amp;amp;gt;

&amp;amp;amp;amp;lt;span itemprop=”description” content=””&amp;amp;amp;amp;gt;&amp;amp;amp;amp;lt;/span&amp;amp;amp;amp;gt;

&amp;amp;amp;amp;lt;span itemprop=”duration” content=””&amp;amp;amp;amp;gt;&amp;amp;amp;amp;lt;/span&amp;amp;amp;amp;gt;

&amp;amp;amp;amp;lt;span itemprop=”thumbnail” content=””&amp;amp;amp;amp;gt;&amp;amp;amp;amp;lt;/span&amp;amp;amp;amp;gt;

&amp;amp;amp;amp;lt;span itemprop=”width” content=”640″&amp;amp;amp;amp;gt;&amp;amp;amp;amp;lt;/span&amp;amp;amp;amp;gt;

&amp;amp;amp;amp;lt;span itemprop=”height” content=”480″&amp;amp;amp;amp;gt;&amp;amp;amp;amp;lt;/span&amp;amp;amp;amp;gt;

Φυσικά Πετρώματα Σοκ στην Κρήτη: Η μία αυτοκτονία μετά την άλλη

Ηράκλειο: 27χρονος κρεμάστηκε με τη ζώνη του – Χανιά: 61χρονος αυτοπυροβολήθηκε με καραμπίνα

Νεκρός βρέθηκε ένας 27χρονος από τη Λιθουανία, σε διαμέρισμα στην περιοχή της Αμμουδάρας, περίπου στις 00.30 μετά τα μεσάνυχτα.

Ο νέος άνδρας κρεμάστηκε μέσα στη ντουλάπα του με τη ζώνη του, ενώ είχε προηγηθεί καβγάς με την κοπέλα του.

Τις συνθήκες της αυτοχειρίας ερευνά η Αστυνομία.

Πηγή: Cretalive.gr

Και δεύτερη αυτοκτονία μέσα σε λίγες ώρες

Το πρώτο σοκ από την αυτοκτονία του νεαρού, διαδέχεται ένα δεύτερο σοκ, αφού όπως αποκαλύφθηκε άλλος ένας συμπολίτης μας έβαλε τέλος στη ζωή του στον Αποκόρωνα Χανίων.

Πρόκειται για έναν 61χρονο άντρα ο οποίος το πρωί εντοπίστηκε νεκρός μέσα σε μια λίμνη αίματος στο σπίτι συγγενικού του προσώπου στο χωριό Αμυγδάλου Καλαμίτσι στον Αποκόρωνα Χανίων..

Ο αυτόχειρας, προκάλεσε το θάνατό του με καραμπίνα καταφέροντας το μοιραίο χτύπημα στο πάνω μέρος του σώματός του, και συγκεκριμένα στη μασχάλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr, ο 61χρονος άφησε σημείωμα με το οποίο ζητά συγγνώμη από τους οικείους του και εξηγεί ότι δεν άντεχε άλλο τα οικονομικά του προβλήματα.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, αναφέρουν ότι ο άτυχος άντρας έπασχε από την επάρατο νόσο.

Στο σημείο σπεύδει Αστυνομική δύναμη ενώ η σορός του 61χρονου θα διακομισθεί στο νοσοκομείο Χανίων για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Πηγή: Flashnews.gr

Φυσικά Πετρώματα

source: http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=276832&catID=4




Φυσικά Πετρώματα…

Hit enter to search or ESC to close