Μεγάλες πλάκες Φυσικά πετρα για αυλη πετρα επενδυση τοιχου με πλακακι πετρα για χτισιμο Πετρώματα σπιτια παραδοσιακα σπιτια εξωτερικα απο ξυλο και πετρα τιμεσ Πλούσια και πετρα για χτισιμο σήμερα η πολιτιστική ατζέντα πετρα συκησ πηλιου της ημέρας…”

«Πολίτικη Κουζίνα», ένα μουσικό ταξίδι με την Ευανθία Ρεμπούτσικα Φυσικά Πετρώματα

Πλούσια και σήμερα η πολιτιστική ατζέντα της ημέρας

ΘΕΑΤΡΟ

«ΚΑΠΟΥ ΠΕΡΝΟΥΣΕ ΜΙΑ ΦΩΝΗ» ΤΟΥ ΝΑΠΟΛΕΟΝΤΑ ΛΑΠΑΘΙΩΤΗ

Στη νουβέλα “Κάπου περνούσε μια φωνή” (1940), ο αυτόχειρας συγγραφέας της γενιάς του 1920, Ναπολέων Λαπαθιώτης, συστήνει ένα ιδιότυπο όσο και μοιραίο τρίγωνο, με φόντο μια Αθήνα περασμένη. Ο Ηλίας Βογιατζηδάκης, η Μυρτώ Πανάγου και η Νατάσα Παπανδρέου μετά τα “Χταποδάκια και άλλα διηγήματα” επανέρχονται στην κεντρική σκηνή του BIOS, δραματοποιώντας εκ νέου το έργο ενός νεο Έλληνα συγγραφέα. Αφουγκράζονται μια παλιά ιστορία και την μεταφέρουν στο σήμερα. Με παιγνιώδη διάθεση και άφθονη μουσική ξεδιπλώνεται η εποχή της αθωότητας, όπου η Αθήνα των αρχών του προηγούμενου αιώνα μπλέκεται με τις σχολικές μας μνήμες, το γέλιο εναλλάσσεται με τη θλίψη, ενώ ο έρωτας διεκδικεί τα δικαιώματά του με τρόπο απόλυτο και χωρίς περιορισμούς. Τα με γάλα πάθη κυριαρχούν και η αυτοθυσία φαντάζει μια πράξη θεμιτή. σκηνοθεσία: Ηλίας Βογιατζηδάκης. Ερμηνεία:Ηλίας Βογιατζηδάκης, Μυρτώ Πανάγου, Νατάσα Παπανδρέου. Bios (Πειραιώς 84). Τηλ: 210 3425335. Ώρα: 21:00. Γενική είσοδος: 10€

«ΜΑΜΑ ΦΡΙΚΙΟ» ΤΗΣ ΦΡΑΝΚΑ ΡΑΜΕ

Μια καθωσπρέπει μαμά γίνεται φρικιό για να βγάλει τον γιο της από το στραβό δρόμο και τα ναρκωτικά. Η εξομολόγηση μιας γυναίκας που πασχίζει να βρει τον εαυτό της και να κατακτήσει τη ζωή της. Ένας συγκλονιστικός μονόλογος από μια ανατρεπτική θεατρική συγγραφέα που σε όλο της το έργο καυτηριάζει την κοινωνία, τους θεσμούς της και το ρόλο της γυναίκας μέσα σε αυτήν. σκηνοθεσία: Έφη Καρακώστα. Ερμηνεύει η Ιωάννα Ρούσσου. Θέατρο του Νέου Κόσμου – Δώμα (Αντισθένους 7 και Θαρύπου). Τηλ: 210 9212900. Ώρα: 21:15. Γενική είσοδος 12€, Μειωμένο 10€ (φοιτητές, άνεργοι).

ΜΟΥΣΙΚΗ

ΕΥΑΝΘΙΑ ΡΕΜΠΟΥΤΣΙΚΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ»

Μέσα από ένα μαγικό μουσικό ταξίδι στην Πόλη των αρωμάτων, μας μεταφέρει 10 χρόνια μετά η Ευανθία Ρεμπούτσικα στην “Πολίτικη κουζίνα”. Ένα ταξίδι μέσα από το soundtrack της ταινίας που θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά ολόκληρο στο Παλλάς. Μουσικά συμπράττουν η Athens Academica, ένα μουσικό σύνολο 15 εγχόρδων και 6 σολίστες: Οι Ανδρέας Συμβουλόπουλος – πιάνο, Θάνος Σταυρίδης – ακορντεόν, Νίκος Παπαβρανούσης – τύμπανα, Άγγελος Παπαδάτος – κόντρα μπάσο, Γιώργος Κοντογιάννης – κιθάρα/μπουζούκι και ο Πάνος Δημητρακόπουλος – κανονάκι. Συμμετέχουν η Νατάσα Θεοδωρίδου και η Dilec Koc, που είχαν τα τραγούδια “Στα λιμάνια” και “Bacharat” αντίστοιχα, στην αυθεντική ηχογράφηση. Θέατρο Παλλάς (Βουκουρεστίου 5). Τηλ: 210-3213100. Ώρα: 21:00. Εισιτήρια: 15€, 25€, 30€, 35€, 40€, 45€, 50€, Φοιτητικό 20€, Ανέργων 15€.

METALLON «ΜΕΛΩΔΙΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΗΣ ΤΕΧΝΗΣ»

Η τρίτη κατά σειρά συναυλία μουσικής δωματίου της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών Metallon στο Gazarte παραδίδεται στην γοητεία μελωδιών που έγραψαν ειδικά για το σινεμά ο Νίνο Ρότα, ο Τσάρλυ Τσάπλιν, ο Ένιο Μορικόνε, ο Τζον Γουίλιαμς, ο Νικόλα Πιοβάνι, καθώς κι ο Γεράσιμος Λαβράνος. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει όμως κι εξίσου διάσημες μελωδίες του Άστορ Πιατσόλα και του Κάρλος Γκαρδέλ οι οποίες αν και δεν γράφτηκαν ειδικά για κάποια ταινία, έκαναν… μακρόχρονη καριέρα στο σινεμά αφού συνδέθηκαν με αξέχαστες κινηματογραφικές σκηνές πολλών και διαφορετικών ταινιών. Αντίστροφη διαδρομή έκαναν τα τραγούδια που είχε γράψει ο Μάνος Χατζιδάκις για τον κινηματογράφο, τα οποία γρήγορα αυτονομήθηκαν και αγαπήθηκαν και ως αυθύπαρκτες δημιουργίες. Το Metallon αποτελείται από τους: Παναγιώτη Καίσαρη, Γιάννη Καραμπέτσο, Παναγιώτη Μπαλαμό, Φάνη Βερνίκο(τρομπέτες), Κωνσταντίνο Σίσκο, Γρηγόρη Ασωνίτη, Γιάννη Γούναρη(κόρνα), Κωνσταντίνο Αυγερινό, Ευάγγελο Καραμπά, Παναγιώτη Ζαφειρόπουλο, Ανδρέα – Ρολάνδο Θεοδώρου(τρομπόνια), Γιώργο Ραράκο (τούμπα), Σπύρο Λάμπουρα (κρουστά). Gazarte (Βουτάδων 32-34). Τηλ: 210 3452277. Ώρα: 21:00. Εισιτήρια: A ζώνη 15€, Β ζώνη 10€, Όρθιοι 5€.

ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΑΚΟΜΗ

ΘΕΑΤΡΟ

«BLACKOUT (ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ)»

Ο Χρήστος Σαπουντζής και η Ειρήνη Μαργαρίτη (Unemployed) ενώνουν τις δυνάμεις τους και δημιουργούν μια παράσταση, “μικρή διαμαρ τυρία”, απέναντι σε έναν κόσμο που οι κανόνες του μοιάζουν να έχουν φτιαχτεί για λίγους. σκηνοθεσία: Ειρήνη Μαργαρίτη. Ερμηνεύει ο Χρήστος Σαπουντζής. Ικαριώτικο Καφενείο “Χαλαρά” (Εμμανουήλ Μπενάκη 24). Ώρα: 20:30. Είσοδος: 10€ (περιλαμβάνει ποτό). Απαραίτητη κράτηση θέσεων: 6972310415.

«ΜΠΑΡΤΛΕΜΠΥ, Ο ΓΡΑΦΙΑΣ» ΤΟΥ ΧΕΡΜΑΝ ΜΕΛΒΙΛ

Ο Μπάρτλεμπυ, ο γραφιάς ενός δικηγορικού γραφείου στη Γουόλ Στριτ του 19ου αιώνα, είναι η κωμική, φευγάτη ιστορία ενός λιγνού, χλωμού, μοναχικού, ήρεμου και ανυπάκουου άντρα, που βρήκε τη συνταγή για να τρελάνει τους πάντες. Τι εκφράζει η παράλογη ιστορία του παράξενου Μπάρτλεμπυ που “προτιμά χτισιμο πετρινου σπιτιου να μην”; Την ιδέα της πολιτικής ανυπακοής, την ειρηνική επανάσταση ή την παθητική αντίσταση; Την εικόνα του ίδιου του Χέρμαν Μέλβιλ και κάθε συγγραφέα, που βρίσκεται μπροστά στο δίλημμα να συνεχίσει να γράφει προσπαθώντας να ικανοποιήσει το κοινό του ή να ακολουθήσει τον προσωπικό του δρόμο, μακριά από τη δημοφιλία και την επιτυχία; Η μήπως ο αινιγματικός Μπάρτλεμπυ είναι ένας άνθρωπος δίχως ιδιότητες, απ’ αυτούς που έχει πολλούς να επιδείξει ο εικοστός αιώνας: Ένας ήρωας του Κάφκα, μια μορφή από τα τελευταία έργα του Μπέκετ ή από τα μυθιστορήματα του Σκαρίμπα και τα θεατρικά έργα του Ιονέσκο; Μετάφραση: Μένης Κουμανταρέας. Θεατρική διασκευή – σκηνοθεσία: Σοφία Φιλιππίδου Παίζουν οι ηθοποιοί: Αλέξανδρος Ιορδανίδης, Κώστας Καζανάς, Άκης Λυρής, Σήφης Πολυζωίδης, Ορέστης Μαυρόπουλος, Σοφία Φιλιππίδου Από Μηχανής Θέατρο (Ακαδήμου 13). Τηλ: 210 5231131. Ώρα: 21:30. Εισιτήρια: Κανονικό 14€, Φοιτητικό, ανέργων 10€. Κάθε Δευτέρα γενική είσοδος 10€.

«ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΣΥΡΙΑΝΟΥ ΣΥΖΥΓΟΥ» ΤΟΥ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΡΟΪ́ΔΗ ΣΤΟ ΧΥΤΗΡΙΟ

Δύναται ένας ορκισμένος ανεξάρτητος άντρας να απαλλαγεί από την κατάστησαν ερωτευμένου; Πώς διατηρείται ζωντανόν το πάθος; Είναι ο γάμος ο τάφος του έρωτος; Μία φιλόστοργος σύζυγος μπορεί να προσφέρει στιγμάς υπερτάτης ηδυπαθείας; Τις απαντήσεις στα ερωτήματα δίνει με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο ο Εμμανουήλ Ροΐδης. Παίζουν: Ιωσήφ Ιωσηφίδης, Ειρήνη Μουρελάτου. σκηνοθεσία: Σοφία Καραγιάννη. σκηνοθεσία: Σοφία Καραγιάννη. Θέατρο Χυτήριο (Ιερά Οδός 44). Τηλ: 210 3412313. Ώρα: 20:00. Εισιτήρια: Κανονικό 10€, Φοιτητικό 8€, Άνεργοι (τα δύο άτομα) 10€.

ΜΟΥΣΙΚΗ

ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΥΜΦΩΝΙΑ: «Ο ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΣ ΗΧΟΣ ΤΟΥ ΣΑΞΟΦΩΝΟΥ»

Οι διεθνώς διακεκριμένοι μουσικοί Θεόδωρος Κερκέζος (σαξόφωνο) και Χρίστος Παπαγεωργίου (πιάνο), συναντώνται σε μία μοναδική συναυλία στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, όπου θα παρουσιάσουν έργα των Μπαχ, Πιατσόλα, Μιγιώ, Ν Τεμπυσί, Γκέρσουιν, Ιντουράλδε, Λεγκράν, Μορικόνε, Μένκεν, Θεοδωράκη, Χατζηδάκι κ.ά. Καλλιτεχνική διεύθυνση: Νίκος Χαλιάσας. Δημοτικό Θέατρο Πειραιά (Λεωφόρος Ηρώων Πολυτεχνείου 34). Τηλ: 2104194550. Ώρα: 20:30. Εισιτήρια: Κανονικό 7€, Μειωμένο 5€.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ

Με αφορμή τα 80 χρόνια από την εγκατάσταση του οργάνου η Γερμανική Εκκλησία, θα ανοίξει μια ολόκληρη βδομάδα τις πόρτες της διοργανώνοντας Φεστιβάλ Εκκλησιαστικού Οργάνου έως τις 23 Νοεμβρίου. 19.00-20.00 Παρουσίαση του βιβλίου «Μία Δανέζα στην αυλή του βασιλιά Όθωνα». Η σύζυγος του πρώτου πάστορα της Γερμανικής Εκκλησίας ήταν η κ. Lüth, όπου ανήκε στην αυλή του Όθωνα. Έγραψε ένα ημερολόγιο όπου παρουσιάζει τη ζωή στην Αθήνα το 19ο αιώνα. 20.30.22.00 Συναυλία εκκλησιαστικού οργάνου. Γερμανική Εκκλησία Αθηνών (Σίνα 68 και Οίτης). Τηλ: 2103612713. Είσοδος ελεύθερη.

PLAYGROUND THEORY ΣΤΟ TAF

Η μουσική των Playground Theory μοιάζει να είναι βγαλμένη από όνειρα ή εφιάλτες, μυστικές σκέψεις και αγωνίες, καλά κρυμμένους φόβους αλλά και την αίσθηση του να επιπλέεις ελεύθερος, κάποιες φορές με το πρόσωπο προς τα κάτω. Βαγγέλης Κατσουλάκης – ντραμς. Δημήτρης Νέγκας – πλήκτρα. Μάρσια Ισραηλίδη – φωνητικά. TAF (The Art Foundation) (Νορμανού 5). Τηλ: 2103238757. Ωρα: 21:00. Δωρεάν είσοδος (υπάρχει χρέωση στην κατανάλωση).

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ – 10 ΧΡΟΝΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ «ΠΟΛΥΤΟΝΟΝ»

Η Ένωση Ελλήνων Μουσουργών γιορτάζει τη συμπλήρωση δέκα χρόνων κυκλοφορίας του περιοδικού μουσικής “ΠΟΛΥΤΟΝΟΝ” και διοργανώνει μια επε ΤΕΙακή εκδήλωση με ομιλίες και συναυλία με έργα της συντακτικής ομάδας και των συνεργατών του περιοδικού. Με την ευγενική συμμετοχή του συνόλου «’Ενωδον» της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών. Ινστιτούτο Γκαίτε (Ομήρου 14-16). Τηλ: 210 3661000. Ώρα: 20:30. Είσοδος ελεύθερη.

MICHALIS KATACHANAS QUARTET

Το εν λόγω κουαρτέτο ερμηνεύει πρωτότυπες συνθέσεις των μελών του σχήματος αλλά και συνθέσεις από το ευρύτερο ρεπερτόριο της Τζαζ. Οι πρωτότυπες συνθέσεις είναι εμπνευσμένες από τον ήχο της σύγχρονης ευρωπαϊκής Τζαζ σε συνδυασμό με μουσικές από τον Μεσογειακό και τον Βαλκανικό χώρο. Μιχάλης Καταχανάς- βιόλα, Θοδωρής Κότσιφας- κιθάρα, Ντίνος Μάνος- κοντραμπάσο, Βασίλης Ποδαράς- τύμπανα. Χίλιες και δύο νύχτες (Καραϊσκάκη 10). Τηλ: 210 3317293.Ωρα: 22:30.Εισιτήριο 10€ (με ποτό).

ΤΑΙΝΙΕΣ- ΠΡΟΒΟΛΕΣ

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ: ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ FEDERICO FELLINI

Με τη συμπλήρωση είκοσι χρόνων από το θάνατο του Federico Fellini, το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών και το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών της Ιταλίας, αποτίουν φόρο τιμής στο μεγάλο μετρ του Κινηματογράφου διοργανώνοντας ένα αφιέρωμα που περιλαμβάνει: μια ρετροσπεκτίβα με μερικές από τις πιο φημισμένες ταινίες του, και μια έκθεση φωτογραφίας με παράλληλη προβολή ντοκιμαντέρ για την ταινία “8 ½” έως τις 24 Νοεμβρίου. Στις 20:00 παρουσίαση από τον Γιάννη Ζουμπουλάκη, κριτικό Κινηματογράφου και δημοσιογράφο και τον Αndrea Crozzoli της Ένωσης Cinemazero. Στις 21:00 ακολουθεί η προβολή της ταινίας Roma. Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206). Τηλ: 210 3463333. Είσοδος ελεύθερη – Απαραίτητη η κράτηση θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟΥ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ «ΠΟΛΥ ΜΙΛΑΣ… ΠΟΛΥ ΚΛΑΙΣ»

Ο Δήμος Αγίας Βαρβάρας και ο «Όμιλος UNESCO για τον Πολιτισμό της Ειρήνης» παρουσιάζοντας το πολυβραβευμένο ντοκιμαντέρ «Πολύ μιλάς…πολύ κλαις» στο Κινηματοθέατρο «Γιάννης Ρίτσος» (Κρήτης και Θεμιστοκλέους). Πρόκειται για μια ταινία που αναφέρεται στους Πομάκους της Θράκης. Πριν την έναρξη της προβολής του φιλμ, το κοινό μπορεί να προσφέρει τρόφιμα και φάρμακα, για τη στήριξη του κοινωνικού παντοπωλείου και του κοινωνικού φαρμακείου. Κινηματοθέατρο “Γιάννης Ρίτσος”. Ωρα:17:30. Είσοδος ελεύθερη.

ΕΚΘΕΣΕΙΣ

«HELLO MY NAME IS DIDEE.GR»

Idee σημαίνει ιδέα. Με αφετηρία την αγάπη για τις καινούργιες ιδέες, δημιουργήθηκε το Urban Life blog Didee. Άνθρωποί του μια ομάδα συντακτών, που ψάχνει το καινούργιο μέσα στο πλαίσιο μιας urban θεματολογίας, που αφορά πρόσωπα της πόλης, καταστήματα, ποδήλατο, σινεμά, ιδέες διακόσμησης, style και ατζέντα. Θέλοντας να αυτοπαρουσιαστεί στο ευρύ κοινό της πόλης, το Didee πραγματοποιεί έκθεση στο project space του six d.o.g.s, όπου θα παρουσιαστούν έργα νέων εικαστικών. 6 D.O.G.S (Αβραμιώτου 6-8). Τηλ: 2103210510. Ώρες: 12:00 – 22:00. Είσοδος ελεύθερη.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΤΡΑΙΦΟΡΟΥ «ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΙΔΙΑ»

Το βιβλίο ” πετρα πηλιου τετραγωνισμενη sychs τιμη Της Ελλάδος παιδιά” αναφέρεται στη ζωή και το έργο της Σοφίας Βέμπο και του Μίμη Τραϊφόρου. Το βιβλίο έχει γράψει ο ανιψιός τους Βασίλης Τραϊφόρος, ο οποίος θα κάνει και την παρουσίαση. Τραγούδια της Σοφίας Βέμπο θα ερμηνεύσει η Μαρία Λυμπεράκου και θα τη συνοδεύει στο πιάνο ο Τάσος Στέλλας. Τα κέρδη από τις πωλήσεις των βιβλίων θα διατεθούν για τους σκοπούς του ιδρύματος Το Σπίτι του Ηθοποιού. Το σπίτι του Ηθοποιού (Αλκαμένους 175 και Θήρας). Τηλ: 2105226132. Ώρα: 19:00. Είσοδος ελεύθερη.

Φυσικά Πετρώματα Νέο «τσεκούρι» στις συντάξεις

Αίσθηση από την παραδοχή της διοίκησης του ΙΚΑ ότι έγιναν λάθος υπολογισμοί στις περικοπές χιλιάδων συντάξεων – Κατόπιν εορτής, το Ίδρυμα ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε επανέλεγχο και αποκατάσταση των αδικιών

Σε μειώσεις συντάξεων και παροχών θα οδηγηθούν άμεσα τα ασφαλιστικά ταμεία, εξαιτίας της δεινής οικονομικής κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει, λόγω της υστέρησης εσόδων, της ύφεσης και της ανεργίας.

Σύμφωνα με την εκτίμηση του προέδρου της ομοσπονδίας των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία, η κύρια σύνταξη θα υποστεί μείωση 10%, η επικουρική 30%, ενώ θα καταργηθεί εντελώς το εφάπαξ.

Οι εργαζόμενοι της υπηρεσίας στο υπουργείο Εργασίας (ασφαλιστικά ταμεία, ΟΑΕΔ κλπ) εξήγγειλαν επαναλαμβανόμενες πενθήμερες απεργίες, αρχής γενομένης από τις 16 Σεπ Τεμβρίου, διαμαρτυρόμενοι για τη διαθεσιμότητα 600 συναδέλφων τους.

«Δεν περισσεύει κανένας, αν αποχωρήσουν κι άλλοι υπάλληλοι» τόνισε ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΙΚΑ, Γιώργος Κυριακόπουλος.

Και συμπλήρωσε: «Θα κάνουν διπλάσιο χρόνο να εκδοθούν οι κύριες συντάξεις. Ήδη, η καθυστέρηση φτάνει τους 15 μήνες, ενώ σε κάποια υποκαταστήματα της περιφέρειας, όπως της Χαλκίδας, φτάνουν τους 24».

Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές του ΟΑΕΔ, οι εγγεγραμμένοι άνεργοι έχουν ξεπεράσει το 1.000.000. Κάτι το οποίο αποφεύγει να δημοσιοποιήσει ο Οργανισμός, καθώς δεν έχει ανακοινώσει τα στοιχεία για την ανεργία εδώ και τέσσερις μήνες, όπως αναφέρει το newmoney.gr.

«Κούρεψαν» κατά λάθος χιλιάδες συντάξεις

Εν τω μεταξύ, αίσθηση προκαλεί η παραδοχή, εκ μέρους της ηγεσίας του ΙΚΑ, ότι έγιναν λάθος υπολογισμοί στις περικοπές χιλιάδων συντάξεων.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», η παραδοχή των λανθασμένων υπολογισμών έγινε μάλιστα από τον ίδιο το διοικητή του Ιδρύματος, Ροβέρτο Σπυρόπουλο, ο οποίος απέσ ΤΕΙλε χθες σχετικό έγγραφο προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, τις οποίες και καλεί να σταματήσουν να διορθώνουν τα λάθη στις μειώσεις των συντάξεων που εντοπίζουν οι ίδιοι οι συνταξιούχοι, πηγαίνοντας στα υποκαταστήματα, καθώς στο εξής, όπως αναφέρει, η διαδικασία αυτή θα γίνει μαζικά για όλες τις συντάξεις όλων των Ταμείων κι εκεί θα φανεί αυτόματα πόσοι είχαν μεγαλύτερες μειώσεις από αυτές που δικαιολογούν οι μνημονιακοί νόμοι, οπότε και θα πρέπει να τους επιστραφούν τα ποσά, αλλά και πόσοι γλίτωσαν τις περικοπές, επειδή τα Ταμεία τους δεν είχαν αποστείλει τα ακριβή στοιχεία στο Ενιαίο Σύστημα Πληρωμής Συντάξεων της ΗΔΙΚΑ. Διαβάστε περισσότερα εδώ

Πλέον, κατόπιν… εορτής, το ΙΚΑ προχωρά σε επανέλεγχο των περικοπών στα ποσά των συντάξεων, έπειτα από τη διαπίστωση ότι υπήρξαν περιπτώσεις κατά τις οποίες παρακρατήθηκαν μεγαλύτερα ποσά και άλλες, όπου δεν έγιναν οι μειώσεις που είχαν προβλεφθεί.

Τα λάθη που έγιναν στη διαδικασία προσαρμογής των συντάξεων, είχαν σαν αποτέλεσμα να μην περικοπούν κατά 12% όλες οι συντάξεις άνω των 1.300 ευρώ, ενώ σε άλλες περιπτώσεις έγιναν μειώσεις αδίκως.

Κατά το επόμενο χρονικό διάστημα, το ΙΚΑ θα καταγράψει αναλυτικά σε ποιους πρέπει να επιστραφούν ποσά που έχουν παρακρατηθεί και σε ποιους πρέπει να επιβληθούν μειώσεις. Διαβάστε περισσότερα εδώ

Φυσικά Πετρώματα Σοκ στην Κρήτη: Η μία αυτοκτονία μετά την άλλη

Ηράκλειο: 27χρονος κρεμάστηκε με τη ζώνη του – Χανιά: 61χρονος αυτοπυροβολήθηκε με καραμπίνα

Νεκρός βρέθηκε ένας 27χρονος από τη Λιθουανία, σε διαμέρισμα στην περιοχή της Αμμουδάρας, περίπου στις 00.30 μετά τα μεσάνυχτα.

Ο νέος άνδρας κρεμάστηκε μέσα στη ντουλάπα του με τη ζώνη του, ενώ είχε προηγηθεί καβγάς με την κοπέλα του.

Τις συνθήκες της αυτοχειρίας ερευνά η Αστυνομία.

Πηγή: Cretalive.gr

Και δεύτερη αυτοκτονία μέσα σε λίγες ώρες

Το πρώτο σοκ από την αυτοκτονία του νεαρού, διαδέχεται ένα δεύτερο σοκ, αφού όπως αποκαλύφθηκε άλλος ένας συμπολίτης μας έβαλε τέλος στη ζωή του στον Αποκόρωνα Χανίων.

Πρόκειται για έναν 61χρονο άντρα ο οποίος το πρωί εντοπίστηκε νεκρός μέσα σε μια λίμνη αίματος στο σπίτι συγγενικού του προσώπου στο χωριό Αμυγδάλου Καλαμίτσι στον Αποκόρωνα Χανίων..

Ο αυτόχειρας, προκάλεσε το θάνατό του με καραμπίνα καταφέροντας το μοιραίο χτύπημα στο πάνω μέρος του σώματός του, και συγκεκριμένα στη μασχάλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr, ο 61χρονος άφησε σημείωμα με το οποίο ζητά συγγνώμη από τους οικείους του και εξηγεί ότι δεν άντεχε άλλο τα οικονομικά του προβλήματα.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, αναφέρουν ότι ο άτυχος άντρας έπασχε από την επάρατο νόσο.

Στο σημείο σπεύδει Αστυνομική δύναμη ενώ η σορός του 61χρονου θα διακομισθεί στο νοσοκομείο Χανίων για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Πηγή: Flashnews.gr

Φυσικά Πετρώματα

source: http://www.protothema.gr/culture/article/329205/politiki-kouzina-ena-mousiko-taxidi-me-tin-euanthia-reboutsika/




Φυσικά Πετρώματα…

Hit enter to search or ESC to close