Συναγερμος Χωρίς καύσιμα κινδυνεύουν να μείνουν τα απορριμματοφόρα του δήμου Αθηναίων, μετά την απόφαση του ΣτΕ να κρίνει ως παράνομη τη λειτουργία βενζινάδικου στο αμαξοστάσιο της Ιεράς Οδού……

Μένουν από καύσιμα τα απορριμματοφόρα της Αθήνας Συναγερμος Παράνομο κρίθηκε από το ΣτΕ το βενζινάδικο στο αμαξοστάσιο

Χωρίς καύσιμα κινδυνεύουν να μείνουν τα απορριμματοφόρα του δήμου Αθηναίων, μετά την απόφαση του ΣτΕ να κρίνει ως παράνομη τη λειτουργία βενζινάδικου στο αμαξοστάσιο της Ιεράς Οδού.

Οι εγκαταστάσεις της Διεύθυνσης καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων στην Ιερά Οδό αντιμετώπισαν γενικότερα πρόβλημα, συναγερμοι οικιων ΒΟΛΟΣ καθώς ο χώρος είναι χαρακτηρισμένος ως πράσινο, στο πλαίσιο της γενικότερης σύγχυσης που επικρατεί με την περιοχή του Ελαιώνα, όπως αναφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος».

Αυστηρότερες, μάλιστα, είναι οι προϋποθέσεις για τη λειτουργία βενζινάδικου στην περιοχή. Μόλις πρόσφατα εξασφαλίστηκε κονδύλι πυρ Ασφάλειας για το βενζινάδικο. Ο δήμος προσπάθησε να πάρει το πιστοποιητικό ενώ είχε καταθέσει στο ΣτΕ αίτηση αναστολής της απόφασης που έκρινε παράνομο το βενζινάδικο.

Ωστόσο το ΣτΕ προχώρησε σε απόφαση απόρριψης της αίτησης αναστολής.

Συναγερμος Δείτε τεχνολογικά επιτεύγματα που θα σας αφήσουν με το στόμα ανοιχτό!

Από ευέλικτες οθόνες κινητών που δε σπάνε με τίποτα μέχρι ιπτάμενες μετακινήσεις

Οι ταινίες επιστημονικής φαντασίας που έχετε δει στον κινηματογράφο μπορεί σε λίγα χρόνια να μην είναι και τόσο… φαντασίας, αλλά όλα όσα είδατε και σας άφησαν με το στόμα ανοιχτό, να είναι η καθημερινότητά σας!

Από ευέλικτες οθόνες μέχρι ιπτάμενες μετακινήσεις, όλα τα τεχνολογικά επιτεύγματα του ανθρώπου του σήμερα, είναι εντυπωσιακά. 

Οθόνες «Youm»

Η Samsung είναι έτοιμη να ρίξει στην αγορά τα λεγόμενα «εύκαμπτα» κινητά. Τα νέα αυτά «έξυπνα» τηλέφωνα πέρα από τις ήδη υπάρχουσες δυνατότητες, έχουν άθραυστες οθόνες, καθώς είναι εύκαμπτες, προσφέροντας και ελκυστική όψη αλλά και Ασφάλεια, ενώ μπορούν να πάρουν πολλά σχήματα. Επίσης ένα ακόμα αξιοσημείωτο προτέρημα αυτού του κινητού είναι πως εκπέμπει οργανικό φως, κάνοντάς το «οικολογικό».

Διαφανής «πανοπλία» από αλουμίνιο 

Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ, εκτός του ότι ετοιμάζεται για επίθεση στη Συρία, παράλληλα προσπαθεί να εξελίξει την άμυνα των αεροσκαφών της. Έτσι, οι επιστήμονες είναι έτοιμοι να αντικαταστήσουν τα παράθυρα των πολεμικών αεροπλάνων με μαι διαφανή «πανοπλία« από αλουμίνιο (aluminum oxynitride). Πρόκειται για ειδικά αλεξίσφαιρα τζάμια, που αντέχουν στην τεράστια πίεση και κάνουν το αεροσκάφος «άτρωτο»

Τηλεπαρουσία

Η τεχνολογία που έχει αναπτυχθεί από την Cisco και την AT&Τ, συναγερμοσ οικιασ ΒΟΛΟΣ κάνουν το Skype να μοιάζει παιχνίδι για μικρά παιδιά. Οι εταιρείες πάνε ένα βήμα πιο πέρα τα video conferencing με την τεχνολογία των λεγόμενων state-of-the-art. Ουσιαστικά κάνουν την ηλεκτρονική επικοινωνία πιο ευαίσθητη και ρεαλιστική, ΚΑΥΚΑΣ ΒΟΛΟΣ κάνοντας αυτούς που επικοινωνούν να νιώθουν πως είναι ακριβώς απέναντι. Η τεχνολογία αυτή έχει αισθητήρες και πιάνει» κάθε ερέθισμα, εκτός από το βίντεο και τον ήχο. Μέχρι στιγμής γίνεται προσπάθεια εξέλιξης και εφαρμογής της Τηλεπαρουσίας» (Telepresence), ώστε να χρησιμοποιηθεί από χειρούργους και από τον στρατό

Ο στρατιώτης του μέλλοντος

Εάν έχετε δει την ταινία «Elysium» με τον Ματ Ντέιμον, ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΓΕΩΡΟΥΛΑΣ ΒΟΛΟΣ τότε δε χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις για το «Exoskeleton». Πρόκειται για μια στρατιωτική πανοπλία που κάνει τον στρατιώτη πιο γρήγορο, πιο δυνατό και ανίκητο! Δημιουργήθηκε από τον Steve Raytheon της εταιρείας Jacobsen. Το μόνο μειονέκτημα είναι τα πολλά καύσιμα που χρειάζεται, καθώς μπορεί να λειτουργήσει για οκτώ ώρες και μετά χρειάζεται ανεφοδιασμό.

Φακοί επαφής που αλλάζουν χρώμα

Πρόκειται για ένα τεχνολογικό-ιατρικό επίτευγμα. Επιστήμονες δημιούργσαν ειδικούς φακου΄ς επαφή, οι οποίοι αλλάζουν χρώμα ανάλογα με το επίπεδο σακχάρου στο αίμα. Ομάδα βιοχημικών μηχανικών του πανεπιστημίου του Δυτικού Οντάριο έχουν αναπτύξει μια τεχνολογία που χρησιμοποιεί νανοσωματίδια, τα οποία αντιδρούν με τα μόρια της γλυκόζης στα δάκρυα ενός ατόμου, προκαλώντας την αλλαγή του χρώματος, όταν το επίπεδο σακχάρου στο αίμα είναι χαμηλό.

Σπρέι ενέργειας

Ό,τι πρέπει για όσους θέλουν να κόψουν τον καφέ και τα λεγόμενα « ενεργειακά» ποτά. Ειδικοί έφτιαξαν ένα σπρέι το οποίο περιέχει καφεΐνη και όταν κάποιος ψεκαστεί στο λαιμό, το δέρμα απορροφά όση καφεΐνη και ενέργεια χρειάζεται και διανέμεται μέσα στο σώμα όλη την ημέρα.

3D Εκτύπωση

Η τρισδιάστατη εκτύπωση είναι γεγονός. Μπορεί πλέον ο καθένας να εκτυπώσει ό,τι θέλει με τρεις διαστάσεις. Μόνο που παραμένει εξαιρετικά ακριβή μια τέτοια εκτύπωση. Όμως το μόνο σίγουρο είναι πως θα φέρει τεχνολογική «επανάσταση», καθώς η τρισδιάστατη τεχνολογία δεν είναι πλέον προνόμιο του ψηφιακού κόσμου.

Jetpacks

Στο άμεσο μέλλον οι μετακινήσεις των ανθρώπων θα αλλάξουν ριζικά. Τα Jetpacks είναι -όπως βλέπετε και στη φωτογραφία- μικρές συσκευές που επιτρέπουν στους ανθρώπους να κάνουν τις μετακινήσεις τους πετώντας. Τί είναι αυτό όμως που θα κρατήσει τους ανθρώπους «γειωμένους»; Η ακριβή τιμή του, καθώς μία πτήση για 30 λεπτά κοστίζει 100.000 δολάρια.

Η Ελλάδα ανέβηκε κατά 16 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη ενεργειακής βιωσιμότητας

Την πρώτη θέση κατέλαβε η Ελβετία, όπως και το 2012, ενώ την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν αποκλειστικά ευρωπαϊκές ΕλλάδαΕλλάδας στην παγκόσμια κατάταξη του Δείκτη Ενεργειακής Βιωσιμότητας, σύμφωνα με τη φετινή έκθεση του Παγκόσμιου Συμβούλιου Ενέργειας «World Energy Trilemma 2013» και βρέθηκε στην 39η θέση από 55η το 2012 και 54η το 2011.

Την πρώτη θέση κατέλαβε η Ελβετία, όπως και το 2012, ενώ την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν αποκλειστικά ευρωπαϊκές χώρες ( Δανία, Σουηδία, Αυστρία και Βρετανία). Οι ΗΠΑ βρέθηκαν στην 15η θέση του δείκτη, η Κύπρος στην 63η (από 59η το 2012) και η Κίνα στην 78η.

Ο δείκτης (Energy Sustainability Index) ταξινομεί τις χώρες με βάση τρία κριτήρια, που θεωρούνται οι τρεις βασικοί πυλώνες του λεγόμενου «ενεργειακού τριλήμματος»: ασυρματοι συναγερμοι σπιτιων ΒΟΛΟΣ την ενεργειακή Ασφάλεια και αποδοτικότητα, την ενεργειακή ισότητα (ισότιμη και οικονομικά προσιτή πρόσβαση των πολιτών στους ενεργειακούς πόρους) και την περιβαλλοντική βιωσιμότητα (πόσο περιβαλλοντικά βιώσιμη είναι η παραγωγή και η κατανάλωση ενέργειας). Κάθε χώρα βαθμολογείται με «A», «B», «C» και «D» σε κάθε μία από αυτές τις κατηγορίες. Η Ελλάδα πήρε «Α» στην ενεργειακή ισότητα, «B» στην ενεργειακή Ασφάλεια και «C» στην περιβαλλοντική βιωσιμότητα.

Σύμφωνα με την έκθεση, μεταχειρισμενοι συναγερμοι σπιτιου ΒΟΛΟΣ η Ελλάδα κατά την τριετία 2011- 2013 εμφανίζει συνεχή βελτίωση στο πεδίο της ενεργειακής Ασφάλειας, αλλά επιδείνωση στο πεδίο της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας. Στην έκθεση του Παγκόσμιου Συμβούλιου Ενέργειας επισημαίνεται πως η Ελλάδα έκανε άλμα στην παγκόσμια κατάταξη φέτος, κυρίως χάρη στη βελτίωση της συγκριτικής θέσης της από άποψη ενεργειακής Ασφάλειας. Αυτό οφείλεται εν μέρει στη μειωμένη ενεργειακή κατανάλωση (λόγω και της οικονομικής κρίσης), ψευτικοι συναγερμοι ΒΟΛΟΣ καθώς και στην πιο ευνοϊκή σχέση των ενεργειακών εξαγωγών σε σχέση με τις ενεργειακές εισαγωγές.

Στην έκθεση -που δημοσιοποιήθηκε στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ- υπογραμμίζεται πως η Ελλάδα εξακολουθεί να εμφανίζει πολύ υψηλή επίδοση ενεργειακής ισότητας παγκοσμίως, καθώς διασφαλίζει σε όλους τους κατοίκους της γενικότερα προσιτή από οικονομική άποψη ενέργεια και, ειδικότερα, υψηλής ποιότητας ηλεκτρική ενέργεια.

Όμως, Κεραίες – Δορυφορικά από την άλλη, επισημαίνεται ότι ο αδύναμος κρίκος του «ενεργειακού τριγώνου» στη χώρα μας είναι η επίπτωση της ενέργειας στο περιβάλλον, επαφεσ συναγερμου ΒΟΛΟΣ κυρίως εξαιτίας των υψηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και άλλων επιβλαβών αερίων, ιδίως κατά την ηλεκτροπαραγωγή που εξαρτάται υπερβολικά από τα ορυκτά καύσιμα. Όπως αναφέρεται, το 81% της ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα παράγεται από θερμο ηλεκτρικούς σταθμούς, το 13% από υδρο ηλεκτρικούς και το υπόλοιπο 6% από ανανεώσιμες πηγές.

Συναγερμος

source: συναγερμοσ σπιτιου bosch ΒΟΛΟΣ http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/581272/menoun-apo-kausima-ta-aporrimmatofora-tis-athinas/




Συναγερμος…

Hit enter to search or ESC to close